Vakantie Gambia: bezienswaardigheden en excursies

Gambia excursies

Gambia excursies

Kayleigh

Wij hebben de afgelopen twee weken drie trips gedaan met Simon en ‘’Bob’’,
De eerste was bij ons hotel in de buurt; monkey park, Katchikally Crocodile Pool en de serrekunda market.
Ook hebben we the hidden gambia tour gedaan, een enorme aanrader. Wauw wauw wauw, wat hebben wij genoten deze twee dagen en het echte Gambia mogen ervaren.
Als laatste hebben wij de Makasutu tour gedaan, ook enorm de moeite. Erg mooi en sloten af met een heerlijke lunch bij Simon thuis, ook dit was een mooie ervaring en wat waren wij welkom.

Wij raden Simon tours ten harte aan, alles kan geregeld en aangepast worden op je eigen wensen.
Bedankt voor de mooie ervaringen en het delen van jullie land, wij komen zeker terug!!

Met vriendelijke groet,

Hans en Katrine

Wij hebben 2 trips gedaan met Simon en zijn collega's:
Baoubab tour en south gambia.
We hebben met ons vijfjes genoten van de drukte, de stilte en de prachtige omgeving. 
Alles was tot in de puntjes geregeld.
We zijn zeer tevreden over de organisatie en de hartelijkheid.
Zeker een aanrader en de moeite waard.
Hans en Katrine 
Jolien , imke en jitte

Annelies en Benny

Donderdag 9 februari stonden we voor 9.00 uur al gereed bij Kalimba Beach Resort.
We werden  op tijd opgehaald door Saidou en de chauffeur voor een excursie naar ZuidGambia.
Alle soorten Markten bezocht, kanotocht door mangroves, lekkere lunch  Lamin lodge en als afsluiter de vismarkt in Tanji.  
Alles uitstekend begeleidt en geregeld door Simon-tours. De individuele begeleiding was perfect en heel gezellig.
Volgende keer weer!
Benny en Annelies

Henk

Tours met Saidou.

Lieve Saidou en mensen om jou heen (chauffeurs en gidsen),
 
Heel erg bedankt dat je onze vakantie zo de moeite waard hebt gemaakt met de door ons geboekte excursies!
Simon laat je het echte Gambia zien en laat je ook kennis maken met locale ondernemers die nog net even iets breder bekend mogen worden, zoals de Sita Joyeh lodge tijdens de Baobab tour – een prachtige plek in de natuur waar je kunt overnachten en kunt komen door middel van een boot oversteek. Met uiteraard prachtige baobabs, zelfs kampeergelegenheid en een fijne plek om iets te drinken en te eten. Wij aten er overheerlijke fish and chips 😊 Tijdens een prachtige boottocht door de mangrove, waar oesters aan de wortels groeien, hadden wij het geluk om maar liefst 5 krokodillen te spotten! En tijdens bush tocht mooie vogeltjes gespot, aapjes en warempel weer een krokodil. Wat is de natuur toch prachtig hier! Heb het zelf ervaren als een openlucht dierentuin; maar dan zonder de hekken en dat is geweldig.
 
Verder de hidden Gambia tour gedaan, om 7u stipt opgehaald bij ons hotel en richting Abca’s Creek lodge te Bintang om te ontbijten. Wat een prachtige en rustgevende plek! Gevaren over de rivier de Gambia en zwemmende nijlpaarden gespot; gaaf. Vanaf de openbare weg naar de rivier werden we vervoerd op een gemotoriseerd voertuig met achterin de laadbak 2 bankjes. Een bijzondere ervaring – mondkapje handig ivm stof happen- Je komt langs vele compounds en overal komen de kinderen luid schreeuwend en lachend op je af ‘toubab!’.. Divers vee, zoals koeien en bokjes gingen ons geregeld voor. Kameleons gezien. Helaas geen chimpansees gespot tijdens de boottocht, maar terug op het vaste land wel een hele meute bavianen, wauw! Vee- en locale markten bezocht, Georgetown gezien en overnacht in Bansang in een lodge aan River Gambia – tip; neem iets warms mee om te dragen, want aan het water koelt het af! De tweede dag heerlijk geluncht in een hotel in Kudang. We aten kip domoda - pindasaus met groenten en rijst, een heerlijk en kruidig gerecht waar een colaatje heerlijk bij smaakt en je dorst lest. De hoteleigenaar in Kudang was ook alleraardigst en liet met plezier zijn kamers zien. Tijdens deze 2-daagse tour zie je zoveel! En ben je ook veel onderweg, maar het was het waard. Verder was mijn schoen kapot gegaan, dus terwijl ik op de slippers van de chauffeur liep en we een markt bezochten, ging hij ermee op pad om ze duurzaam te laten maken. Niet alleen werd de zool er weer op gelijmd, maar werd deze ook nog vastgestikt om te voorkomen dat hij weer los zou laten, dus ik kan weer even vooruit!
 
Dank je wel Simon, chauffeurs en gidsen voor al jullie inspanningen en ook bijzonder fijn dat je jou alles kunt vragen!
 
 
Yvonne

IMG_72F9C987497B-1

Reizen als vrouw alleen, door Afrika, kan een uitdaging zijn. Niet voor mij, want ik reis al jaren met de beste chauffeur en gids Dhr. Saidou Jallow (Simon)
Hij is betrouwbaar, spreekt perfect Engels en Mandinka (taal Gambia) en houdt me veilig in een voor 95% islamitisch land.
Dit geeft mij de mogelijkheid om alle uitdagingen te overwinnen met zijn kennis en humor over de regio. Hij kent zijn weg in Gambia, Senegal en Guinea Bissau
Zijn stiptheid van tijd en afspraken hebben me nooit in de steek gelaten, wat erg belangrijk voor me is. Voor zakenmensen en toeristen is hij de meest betrouwbare persoon die ik ooit ontmoet heb.

Bedankt Saidou voor je niet aflatende steun al die jaren.
Jij en je geweldige familie maken me nederig.

Yvonne Mayer

IMG_4040D538F67A-1

Arno met gezin

Hier een bericht van Arno en gezin.
We hebben een 5-tal verschillende excursies gedaan met Saidou van Simon-tours.
We hebben allemaal enorm genoten van de excursies.
Saidou is een intelligente en vriendelijke man die er alles aan heeft gedaan om het ons naar de zin te maken.
Ik kan hem dan ook echt iedereen aanbevelen.

Huub en Sandra

Begin maart 2020 zijn wij nog net voor de corona-maatregelen naar Gambia geweest. Via deze site waren we op het spoor gekomen van Simon Tours en hadden vooraf al mailcontact met Saidou. We hadden afgesproken bij ons hotel, Senegambia Beach. We hebben 4 tours samen gedaan en alle vier waren een geweldige ervaring. Met Saidou op pad voelt volkomen vertrouwd, we hebben heel veel gezien en ervaren en het idee dat we echt kennis hebben gemaakt met het land en de uiterst vriendelijke mensen. Saidou begrijpt wat wij als westerlingen verwachten en houdt daar rekening mee, maar laat je ook op een leuke manier kennis maken met de afrikaanse way of life. Zeer zeker aan te raden!
Huub en Sandra

Jan

In november/december 2019 hebben we met ons gezin (10 mensen in totaal) een super mooie en interessante reis in Gambia gemaakt. Onze trips hebben we gedaan met Simon Tours in een open Range Rover. Gids Saidou en chauffeur Abou waren top! Erg begaan met het land en de mensen en erg gesteld om het ons naar onze zin te maken. We hebben de Fathala tour gemaakt, bezoek gebracht aan Money Park en de krokodillen vijver, Pinda zeep fabriek, South Gambia en de evening community trip. Allemaal aan te bevelen als je echt iets van Gambia wil zien.    
Simon Tours, Saidou en Abou krijgen van ons een dikke 10!

Loes en Bert

Geweldig leuke excursies gehad met Simon Tours.
Met Aji naar Fathala Park geweest. De reis er naar toe is al een belevenis : De enorme drukte bij de ferry en de kleurrijke optocht van mensen met van alles bij of op zich.
In het park met de jeep door het park en je kon rechtop staan zodat de belevenis nog leuker was. De bedaarde giraffen die vlak voor de auto het pad oversteken... geweldig!
Op de terugweg even tot rust gekomen met een héérlijke maaltijd. Het oudere Engelse echtpaar gesproken die 21 jaar geleden een school-project zijn gestart. Een bijzondere ontmoeting!
Aji is een bijzonder aangenaam, vriendelijk oplettend en voorkomende jonge vrouw, die op ons indruk heeft gemaakt. Zij heeft goed voor ons gezorgd en ze is een uitstekend gids.

Met Simon zijn we naar Zuid- Gambia geweest waarbij we de mysterieuze stenen hebben gezien, fantastisch lekker hebben gegeten met o.a. Biologische Rijst uit Gambia. De boottocht was leuk. Apen gespot en nijlpaarden.
Op een ezelskar gereden, gezien hoe mensen van heinde en verre hun waren naar de markt brengen. Een hele leuke markt waar ik geen enkele vlieg op de vis heb opgemerkt.
En een fantastisch oude trapnaaimachine in gebruik heb gezien. De overnachting in het leuke Afrikaanse huisje aan de rivier en het bezoek aan dorpjes .... het is een geweldig leuke excursie geweest. Dank je wel Simon !

Samengevat: “ Boek bij Simon, dan ben je zeker van een goed georganiseerde trip “.

Loes & Bert

Dirk

Dear Saidou,
Van 16/2/19 tot 20/2/19 hebben we 3 excursies gemaakt ,lazy day,Fathalla park en south Gambia.We hebben er 200% van genoten .Vooral super tevreden over Lamin onze gids.We kijken al uit naar onze volgende Gambia experiance natuurlijk weer met Simon Tours .TOP
 
Met vriendelijke groeten
Dirk Soetens

Marco

Deze week twee dagen met Simon tours op pad geweest.
Eerste tour was de romantic sunset, was een goed geregelde trip met veel bezienswaardigheden, en als afsluiter eren bij de Lamin Lodge wat een super plek om te eten.
Daarna nog de Fathala reserve trip gedaan, dit was van het begin tot het eind een groot avontuur en we hebben het geluk gehad dat we alle dieren hebben gezien.
En natuurlijk Lamin onze gids heeft het voor ons een onvergetelijke dag gemaakt.


Met vriendelijke groet
Marco Hoogaerts

John & Siep

John en Siep.

Wij zijn samen van 19-11-2018 t/m 26-11-2018 op vakantie geweest in Gambia, het was onze eerste keer dus heb ik me voor de reis al verdiept op internet en daar kwam ik Simon Tours tegen, na het lezen van zijn site heb ik via email contact met hem opgenomen en besproken wat de opties en prijzen waren van zijn excursies, vervolgens hebben we 2 excursies geboekt afgesproken in het hotel op de dag van aankomst om hier alles nog even door te nemen, echter hadden we nog graag 1 extra excursie erbij zodat we er om de dag op uit konden gaan, Simon kwam zelf met een leuk voorstel dus hoppa die er ook nog even bij J

Wij hadden uiteindelijk de volgende excursies,

Monkeypark / crocodilepool,

Dit was een halve dag en de moeite waard om te doen, heel duidelijke uitleg, mooie wandeling en alleen de reis er naar toe was al een hele belevenis, een leuke begin van de vakantie.

Fathala Wildlife en lion walk,

Dit was een hele dag en een hele belevenis, had gehoopt om meer dieren te spoten in het wild life park maar goed, blijkbaar zijn ze goed in het verstoppen, ondanks dit was het een mooie tocht door de bush bush, we hebben struisvogel, neushoorn, giraffes, zebra’s, varanen en apen gespot, helaas nog even autopech gehad, hoort er ook bij en netjes opgelost. Vervolgens hebben we de lion walk gedaan, wel extra betalen maar zeker de moeite waard. Ook voor deze tocht geldt dat de reis er heen en terug al de moeite waard is, de ferry, de grens bij Senegal en alles wat je onder weg ziet, wederom een hele belevenis en een super dag gehad.

Zuid Gambia en lokale dorpjes incl mangroves en vissershaven / markt / rokerij en Serkunda market, geiten en koeienmarkt,

Deze dagtocht heeft Simon naar aanleiding van onze wensen samen gesteld, en wederom een super dag gehad en op veel plekken geweest en alweer heel veel gezien.
Vooral de de rit naar de lokale bevolking heeft veel indruk op mij gemaakt, de mensen wonen “afgesloten” van de buitenwereld maar zijn zo vriendelijk en gastvrij, wij hadden lolly’s, pennen, ballonnen, kleurstiften en notitie blokjes voor hun meegenomen en het gaf een ongelofelijk goed gevoel om dit aan hun te geven.
Die blije vriendelijke gezichten vergeet ik nooit meer.
Maar goed, dat geldt eigenlijk voor alles wat ik deze drie excursies heb gezien.


Ik kan Simon-tours.com echt iedereen aanraden,

Alles is tot in de puntjes verzorgt, de lunch wat bij een dagtocht is inbegrepen en de tijd die ze ervoor nemen om ons een onvergetelijke trip aan te bieden is helemaal geweldig.
Mijn planning is om nogmaals naar Gambia te gaan en ook dan zal ik contact opnemen met Simon om er weer een onvergetelijke vakantie van te maken.

Simon bedankt !!!

John & Siep.

Ps, Simon wil graag na de ontmoeting in het hotel vooraf betaald worden voor de excursies, dit kun je met een gerust hart doen, Simon is 100 % betrouwbaar.
Het kan in dalasi of in euro’s.

Kelly & Tom

Wij hebben 4 tours met Simon gedaan, en vonden het echt te gek.
Simon deed echt alles om het ons naar wens te maken, en we werkten samen een flexible planning uit.
Die gaandeweg nog werd aangepast. Hij was ook zeer bezorgd wanneer 1 van ons ziek met een zonneslag naar Fatallah meeging.
(Hij wist zelfs binnen weggetjes via via om de zieke sneller aan boord te loodsen en uit de massa te houden).
Zelfs in de laatste tour (met souvenir shoppen) looste hij ons naar alle kleine marktjes en deed hij zijn uiterste best om enkele moeilijke verzoekjes te doen slagen.
We hebben een geweldige tijd in Gambia beleefd en dit grotendeels door Simon zijn ervaring en goed humeur.

Michel & Nienke

Wij hebben in augustus drie excursies gedaan bij Simon: de South Gambia tour, de open truck safari bij Fathala en de lazy day boottocht.
Alle drie de excursies zijn aan te raden. Bij de South Gambia tour leer je erg veel over Gambia en hoe de mensen van Gambia leven. Simon weet je veel te vertellen en neemt je graag mee naar allerlei dorpjes om te laten zien hoe de mensen wonen en werken. Tip; neem ballonnen mee, daar zijn de kinderen gek van!
De open truck safari maakte ook indruk, we zijn erg dicht bij de giraffes gekomen.
De lazy river boottocht is leuk als je een dagje relaxed op een boot wil vissen en zonnen. Wij hebben er van genoten en de mensen aan boord waren super vriendelijk.
Ook hadden wij een erg fijne en vriendelijke chauffeur, Mustafa.
Ik heb me geen moment onveilig gevoeld met deze twee mensen.
Ik zou Simon aan iedereen aanraden! Bedankt voor alles, Simon! Happy

Michel & Nienke

Gerrit en Adri

Wij hebben twee tours gemaakt met Simon tours en hebben daardoor een hele leuke vakantie gehad en veel indrukken opgedaan. Simon (Saidou) is een prettige, flexibele en ervaren gids. Wij kunnen hem echt aanraden.
Voor de vakantie hadden we al contact gezocht met Simon tours. Dat verliep prima. Voordat we de tours gingen maken kwam Simon bij ons hotel langs om de details te bespreken en konden wij betalen.
Woensdag 7 maart zijn we naar Noord Senegal gegaan voor een safari in Fathala Wildlife Reserve. De reis er naar toe was al een hele belevenis. Vanaf en op de Ferry zie je hoe kleurrijk Gambia is. Het is een drukte van belang maar echt de moeite waard. In Fathala zie je verschillende wilde dieren, soms van heel dichtbij.
Vrijdag 9 maart hebben wij de Makasutu tour gedaan. Onderweg nog gestopt bij een beestenmarkt. In het park lopen veel bavianen rond, leuk om te zien. We hebben veel over de planten en gebruiken geleerd, zowel tijdens de wandeling als in de kano. Afsluitend was er een heerlijk buffet.
Al met al twee heerlijke excursies. Wij hebben Gambia en de Gambianen leren waarderen.
Gerrit en Adri

image1image1

Eduard Aubri

Een bijzondere ervaring., 3 dagen samen op stap geweest met Saidou en het was een prettige belevenis.

Veel gezien., geleerd en ervaren over de lokale bevolking. Een onvergetelijke reis die met alle foto’s die we gemaakt hebben lang een heerlijke indruk achterlaat om zeker nog een keer met Simon Tours een nieuw avontuur aan te gaan!!

IMG_8432IMG_8431

Wim & Marja

Geweldige excursies april 2018
We hebben 3 excursies met Simon Tours gedaan met Saidou als gids, het was een geweldige ervaring. We kunnen Simon Tours van harte aanbevelen.

Wim & Marja

IMG_0877


IMG_0810

IMG_0904

Anita

Geweldige Gambia ervaringen. Om nooit te vergeten.

Alleen als single een geweldige Gambia vakantie gehad in december 2017.

Excursies heb ik gedaan met Simon tours.
Dit was echt geweldig!
In Nederland al contact met hem gehad en excursies in hotel afgesproken.
Zeer betrouwbaar en je doet excursies in kleine groepjes wat het juist zo leuk maakt.
Onverwachts ergens stoppen kan ook allemaal met Simon.
Echt een aanrader !!
Ik wil graag weer terugkomen naar GAMBIA in 2018 en dan weer excursies boeken bij Simon Tours.
Het was geweldig.
Makasutu, Serekunda Market, boottocht Mangrove en nog veel meer.

Groetjes,
Anita

Raimond & Uschi

Hele goede gids die je The Gambia echt laat beleven

Van een familielid te tip gekregen over Simon Tours.
Via e-mail contact gezocht en dat voelde meteen goed aan.
In Nederland al 2 excursies geboekt.
Simon komt de eerst volgende dag na aankomst in het hotel om de details nog even door te nemen.
We hebben geboekt voor de Serekunda Market, crocodile pool, tocht door de mangroven en Abuko nature reverse voor de eerst dag en een tour naar het Fathala wild reverse in Senegal voor de tweede dag.
Onderweg veel uitleg over wat we zien en ook veel informatie over de Gambia.
Ook heel veel plezier gehad met Simon en de chauffeur.
De excursies zijn erg uitgebreid, tocht over Serekunda market duurde zo maar 1,5 uur en je komt op plekken waar de mensen die bij Tui geboekt hebben voor de excursie dus echt nooit komen.
Ook neemt Simon de tijd om alles te laten zien, we zijn altijd later bij hotel terug gekomen dan de bedoeling was.(-:
Vraag gerust wat je allemaal wil weten over dit mooie land, Simon heeft een antwoord voor je.
De tekst op zijn t-shirt is niet gelogen.
Het beviel zo goed dat we ter plaatse nog een excursie naar het binnenland hebben geboekt voor een volle dag.
Alles is ook verzorgd en vaak ook inclusief lunch.
Verder heeft Simon alles van te voren geregeld zodat je nooit onverwachts lang hoeft te wachten.
De kans dat wij The Gambia nog een keer bezoeken is aanwezig.
Als gids weten wij wel wie we moeten benaderen.
Hij heeft ook nog een meerdaagse tour richting Georgetown en ook nog naar het Kunta Kinte Island.
Kortom Simon Tours is een ware aanrader!!
En ook niet onbelangrijk, Simon is een Local dus je geld gaat niet bijvoorbeeld via Tui naar weet ik waar, maar wordt nu uitgegeven in Gambia.
Simon, Musa, Samba, Abdu en alle andere mensen die hier aan meewerkten, HEEL ERG BEDANKT.
Dit maakte de ervaring met The Gambia nog indrukwekkender.

Simon-Tours

Simon-tours

Clarissa en Monique

We hebben 2 daagse tour gedaan naar George-town. Mooie excursie, veel lokale ervarigen en mensen ontmoet. Tocht over de Gambia rivier waar we enkele nijlpaarden en de chimpansee's (dit na voeropdracht...) hebben gezien. Het was een lange tocht maar goed afgewisseld met diverse stops. Overnachting was zeer terug naar basic met veel insecten overal dus ook op je kamer. Simon is een rustige man en geeft regelmatig uitleg gedurende de tocht. Deze excursie is zeker de moeite waard.

Clarissa en Monique

gambia dag 6 (158 van 268)-2gambia dag 6 (219 van 268)-2

Charles Creemers

De afgelopen 2 weken voor de 2e keer in Gambia geweest.
Met Saidou van Simon Tours in totaal 3 dagen op pad geweest.
Allereerst 1 dagje naar het Fathala-park in Senegal.
En daarna 2 dagen naar Georgetown.
Alles was prima verzorgd.
Saidou is een prima man en regelt alles goed.

Ik kan hem van harte aanbevelen om veel van het land te zien !

Charles Creemers

Gambia bezienswaardigheden
Gambia bezienswaardigheden River Gambia
Gambia Simon-Tours

Machteld

All thanks to Simon Tours we had the opportunity to see more of Gambia than first expected. We went on a trip to Fathala wildlife park. The trip itself together with the game drive in the park, made the day amazing. Because of the well organised and friendly guides we decided to do more trips and also went to Kunta Kinteh Island. The travelgroup was always small and we were well being taking care of. Went to Serrakunda market and took a trip through the mangroves. This local tourguide deserves high recommendations if you want to see Gambia from the inside out.

Kind regards,
Machteld

Gambia excursies
DSCN0991

IMG_4353


IMG_4300 DSCN0921-1

Carla

In april 2017 hebben we (mijn man en ik) een mooie vakantie gehad in Senegambia Beach in Kololi, Gambia.
We zijn met Simon Tours naar Fathala Park in Senegal geweest. De route ernaar toe en de oversteek met de ferry vonden we indrukwekkend, het park zelf vonden we niet zo spectaculair. Wel was alles goed geregeld door Simon en vonden wij het reizen met een klein groepje aangenaam.
Daarna hebben we de 2-daagse tour naar Georgetown gemaakt. De reis ernaartoe, weer de oversteek met de ferry, het eten onderweg, de mooie tocht over de Gambia Rivier, het was allemaal uitstekend geregeld door Simon. Weer reisden we in een klein groepje van 4 personen. De overnachting was in een lodge aan de Gambia Rivier, wat wij erg mooi vonden.
Wij raden Simon Tours van harte aan!

Gambia  afbeeldingen bezienswaadigheden

Gambia bezienswaardigheden hotel Georgetown

Hotel Georgetown interieur

Gambia bezienswaaerdigheden over River Gambia

Inge

We hebben de 2 daagse tour met Simon gedaan. Wij waren met 4 personen en er gingen nog 3 anderen mee dus lekker klein groepje. Helemaal top, goed geregeld en zeer veel gezien van het echte Gambia. Inclusief eten en water. Ferry oversteken is alleen een belevenis op zich, met klein bootje over, varen op de Gambia rivier om chimpansees en nijlpaarden te spotten. Slapen in een camp aan de rivier, zonder elektra. Bezoek nomadenfamilies, markt, Stonecircles, schooltje, eten in klein restaurantje op berg met prachtig uitzicht, ect.
Simon's vrouw geeft ook kookles, helaas niet gedaan , bewaren we voor de volgende keer!

Gambia excursies Banjul-Barra

Gambia


Gambia afrikaanse hut


Gambia excursies

Fam. Sprong

Geweldige Gambia ervaringen.

Met ons gezin een geweldige Gambia vakantie gehad.
Excursies hebben wij gedaan met Simon tours.
Dit was echt geweldig!! In Nederland al contact met hem gehad en excursies afgesproken.
Zeer betrouwbaar en je doet excursies in kleine groepjes wat het juist zo leuk maakt.
Onverwachts ergens stoppen kan ook allemaal met Simon.
Echt een aanrader !!

Bedankt!

Maart 2017

Pasted Graphic 4

Fam. Sprong

Hans & Lizet

Wederom een excursie gemaakt met Simon-Tours.
Deze keer een tocht naar Georgetown (Janjangbureh) . Wat een geweldige ervaring te overnachten in Janjangbureh-camp met schitterende tuin, een diversiteit aan flora en fauna en vriendelijke aapjes. Overnachten in een Afrikaans huisje zonder luxe, wel een prima douche en toilet en uiteraard klamboe. Heerlijk in het restaurant om in de avond met kaarslicht te eten aan de oever van de kabbelende Gambia-River. Er is bier en wijn! Op en top romantiek!

Bedankt Simon, dat we weer van een aantal bijzondere dagen hebben mogen genieten!
Vele groeten,
Lizet en Hans

Gambia Janjangbureh camp Georgetown

Yvan & Claudine

Eind juli bezochten we "the Gambia"
Met Simon en Demba gingen we 2 dagen op uitstap.
2 onvergetelijke mooie dagen. Ik zou het iedereen aanraden.
Uitstappen volledig op maat, precies zoals wij het graag hebben.

Bedankt Simon en Demba! Topgasten!

Yvan & Claudine.

Ricky, Susy & kids

Wij zijn met onze 4 kinderen van 13, 10, 7 en 5 twee weken in juli naar Gambia geweest.
Simon is erg geduldig en houdt rekening met kinderen, dat was erg fijn.
Is altijd op tijd, voor THE REAL GAMBIA is de Georgetown tour zeer zeker een aanrader.
Alle excursies met Simon gedaan, als de kinderen moe waren verkorte hij de routes.
Wij raden iedereen om met Simon-tours Gambia te verkennen.

Thank you Simon
Liefs
Happy family Booi

Gambia bezienswaardigheden

Marjolein & Lisanne

Samen met mijn zus heb ik een weekje vakantie gevierd in Gambia. Tijdens onze reis wilden wij het echte Gambia ervaren en hebben daarom contact gezocht met Simon tours.
Mijn vriend is een aantal jaren eerder met Simon mee geweest en raadde ons hem van harte aan.
Ik ben blij dat Simon ons begeleid heeft tijdens onze excursies.
Het is een erg vriendelijke man en doet echt enorm z'n best meer informatie te geven dan alleen de excursie. Een voorbeeld hiervan is dat toen de ferry voor 4 uur niet vaarde, hij ons meenam om de buurt te verkennen. Ook heeft hij ons meegenomen naar zijn huis om zijn manier van leven te laten zien. Dit was er bijzonder.
Simon is telkens netjes op tijd geweest en dat vonden wij erg fijn.
Wij willen jullie dan ook aanraden om met Simon mee te gaan op excursie.
Mvg,
Marjolein & Lisanne

Gambia bezienswaardigheden

Stef and Debbie, Davy, Kim.

Dear Saidou,

Thank you for everything !

We liked all excursions:
South Gambia
4 days to Fathala Game Park, Georgetown, Wassu, Banseng, Tendaba, all the boat trips …
The cooking class with your wife

You are a very good guide, we wish you lots of success in the future.

Regards from Belgium,
Stef and Debbie
Davy
Kim

Fam. Wijnen

We hebben afgelopen krokusvakantie een tweedaagse tour bij Simon gedaan.
Hele mooie ervaring, het was een lange autotocht met een pont-oversteek.
Dit alleen al is een belevenis.
Daarna Georgetown bezocht en een couscous veld bekeken. Ook een lokale markt bezocht, ogen en oren kom je tekort...

Gambia bezienswaardigheden

Daarna naar onze hut/huisje.(zonder elektra, met kaarsen).
Hier ons diner gehad met uitzicht op de rivier, prachtig!
Hier lopen ook de aapjes rond, dus uitkijken wat je op je bord hebt..Winking
Na de overnachting een prachtige boottocht gedaan. Onderweg krokodillen en chimpansees gespot.
De stone-circels bezocht, en daarna bij de Nomaden op bezoek geweest. (zie foto)
Het blijft een feit: wat zijn alle mensen gastvrij en blij als je een bezoek brengt.
Simon, heel veel dank voor je goede zorgen en enthousiasme!

Familie Wijnen uit Driebergen

Pasted Graphic 2

Su Rumford

Simon,
Thank you so much for sharing your beautiful country with us. Both the trip to Northern Senegal and the trip to South Gambia were absolutely brilliant and will be the most memorable part of our time in your Country. We felt very safe in your hands and thank you for sharing your knowledge, history and culture. We will be in touch next January when we return to spend some more time with you.
Best Wishes
Paul and Su
Pasted Graphic

Peter en Joke Tromp

Hello Simon,

Thank you again for the good times last week!

Last week we did three tours with Simon.
He was reliable in his appointments, and always in a good mood☺. His tours give a very nice “inside impression” of The Gambia! And perhaps most important, Simon shares during the tours also an invaluable amount of cultural information! Indispensable in a country with so many customs and traditions. So, if we ever need a good guide in The Gambia, Simon is our man!!

Regards,

Peter and Joke Tromp,
Holland

Lizet & Hans

Beste Simon (Saidou).
Wat hebben we weer genoten van de excursies met jou tijdens onze vakantie in Gambia.
Zoals altijd op en top goed geregeld!
We hebben met jou samen al zoveel gezien in Gambia, maar telkens weet je ons weer te verrassen met tochtjes die we nooit eerder gemaakt hebben en stoppen we gewoon voor iets wat toevallig op ons pad komt.
Bedankt en doe vooral ook de groetjes aan Aji.
Hans en Lizet

Foto onder: Fathala park Senegal, tussen de leeuwen, best eng!

Gambia bezienswaardigheden excursie Safari Fathala

Marnette

Fathala safari en tweedaagse tour georgetown

Thank you very much Saido, for the unforgettable trips.
You are a super guide
👍

20160205_112102_resized_1

Hugo Heirman

Explore the real Gambia with Simon Tours 2

Greetings!

Bart, Isabelle and Daddy cool from Belgium.


Hugo Heirman

Explore the real Gambia with Simon Tours part1
K54UK0SSV0s" target="_blank">Bekijk deze video op www.youtube.com of schakel JavaScript in als dit is uitgeschakeld in je browser.

Kristof & Laura

Wij hebben voorbije maand 16 dagen in Gambia doorgebracht: prachtig land, supervriendelijke bevolking en lekker eten (vooral in lokale restaurantjes)!
Dankzij Saidou hebben we zowat alles wat er te zien valt in Gambia bezichtigd, bijna elke dag zijn we met hem op stap geweest.
De meeste tours hebben we op voorhand met hem besproken via e-mail, hij antwoordde altijd heel snel en hij stond open voor alle vragen, suggesties en aanpassingen.
De dag na aankomst hebben we met hem afgesproken in ons hotel en zelfs op dat moment konden we nog steeds de uitstapjes aanpassen naar onze wensen.
Eén van onze persoonlijke favorieten was de Sunset Cruise: gezellig vissen op de Gambia rivier en varen door de mangroves tijdens een prachtige zonsondergang. Veel visjes gevangen, waaronder Catfish en Ladyfish! Andere toppers waren Fathala Wildlife, Jinack Island, Real Gambia Experience, Makasutu Forest, Lamin Lodge, Batik fabriekje, ... allemaal must-see en onontbeerlijk voor een echte ervaring van Gambia. In Fathala hebben we baby-girafjes gezien en in Georgetown nijlpaarden. Ook de Roots tour naar James Island en het Fort in Barra was héél interessant.
We hebben ook een plaatselijk dorpje en een compound bezocht in het binnenland, tijdens Real Gambia Experience tour, het was de eerste keer dat deze mensen blanken mochten ontvangen in hun dorp, en we werden behandeld als eregasten. We kregen een rondleiding in de huizen en ze leerden ons hoe ze hun kleren wasten en couscous oogsten. De dorpelingen waren in de zevende hemel toen we hen potloden en zeep schonken.
Wij waren ook zeer onder de indruk van de Stone Circles, een zeer spirituele plaats en mystieke ervaring. De bijhorende geschiedenis en uitleg van de "Stone Man" zetten een mens aan tot nadenken... Happy
De Serrekunda market en Tanji Fishing Village zijn beide een mierennest, maar de indrukken zijn niet te beschrijven, zoveel kleuren, geuren en mensen...
Een mooie afsluiter van de reis was een wandeling langs het strand op een dromedaris, waarom ook niet? Happy

Saidou is een zeer aangename en joviale man en een professionele en flexibele gids. Zijn trips zijn goedkoper dan de officiële tour operators, maar toch bijna alles inclusief: lunch, transport, overnachting, ... Wanneer je een privé gids inhuurt, weet je ook dat je geld naar de Gambiaanse bevolking gaat en niet verdwijnt in de zakken van één of andere CEO.
We hebben ook mogen kennis maken met zijn familie, zijn vrouw, zijn vader, zijn kinderen, zijn broer Mustafa, die een paar keer onze chauffeur geweest is. Zijn vrouw heeft voor ons gekookt, lekkere rijst met stukjes lamsvlees en gestoofde groentjes, heerlijk allemaal, maar pas op van de chili pepers, ik heb op pijnlijke manier mogen ervaren dat deze niet geschikt zijn voor consumptie Happy Happy
Dankzij deze persoonlijke omgang met de mensen, voelden we ons niet gewoon een toerist, maar een vriend!

Wij zouden iedereen aanraden om zeker ooit naar Gambia te gaan en op stap te gaan met Saidou. Gambia is de ideale bestemming voor een eerste kennismaking met Afrika, omdat er zoveel te zien is, zonder al te lange afstanden te moeten afleggen. Daarbij zorgt Saidou er ook nog eens voor dat je alles op je eigen tempo kunt bezoeken!


Kristof & Laura

Margo en Henk

9 dagen Gambia waarvan 3 dagen met Simon mee geweest.
Zeer de moeite waard. Vergeleken bij andere aanbieders is hij
1 van de goedkoopste en zeer belangrijk, de betrouwbaarste.
Luistert naar je wensen en stelt een plan samen met jou op.
Wij zijn naar Wild Life Fathala Park en de Real Gambia experience geweest.
Toch spannend als hij dag eerder in je hotel komt om dingen te bespreken en je vragen nog kan beantwoorden, waarna je meteen moet betalen. Maar deze man is echt te vertrouwen. Volgende dag komt hij op tijd, omdat je de regels en het land nog niet goed kent, helpt hij de gehele groep, en regelt hij alles. De kaartjes, tickets, vele malen drinken, je komt niks te kort. Let wel op dat je s’ochtends broodjes, fruit of ontbijt meeneemt voor op de ferry/boot, pas 14.00 uur aten we pas echt een goede maaltijd.
Real Gambia experience…mooi auto, stapt vaak genoeg uit of plekken waar hij niet van te voren mee afspreekt. Je bezoekt vele echte Afrikaanse dorpjes. Neem wel een zaklampje mee voor in hotel waar je overnacht, tussen de aapjes…
Fantastisch raad het iedereen aan.

Margo en Henk Dussel

Arjan en Jenny

Via internet kwamen wij op het adres van Simon Tours.
Wij verkiezen altijd een locale gids, boven de door de reisorganisaties georganiseerde trips,
omdat het kleinschaliger is en daardoor meer contact met de gids en de vrijheid om af te wijken
van het standaard programma.
Daarnaast is de prijsstelling van Simon Tours erg goed.

Na wat mailcontact voor ons vertrek, wat al erg enthousiast was, hebben we
afgesproken in het hotel voor de details.
Saidou is een zeer vriendelijke man bij wie we ons op ons gemak voelden.
In eerste instantie hadden we alleen afgesproken voor 1 tour, de South Gambia Tour,
maar hij was zo enthousiast dat we ter plekke ook de Roots Tour hebben geboekt.

De South Gambia Tour was zeer indrukwekkend. Naast de gangbare dingen, zoals de markt,
het batik fabriekje, Paradise Beach en Tanji, zijn wij ook naar een schooltje en een compound
geweest. Bij beide hebben we wat spullen afgegeven.

De Roots Tour deed Saidou niet zelf, maar een collega.
Ook hij was erg vriendelijk en enthousiast.

We hebben door beide tours een goede indruk gekregen van het leven in Gambia.
Mochten we nog eens naar Gambia gaan, dan zullen we zeker weer van Simon zijn diensten gebruik maken.
We kunnen hem van harte aanbevelen.

Arjan en Jenny

Chantal

In december zijn we 9 dagen naar Gambia geweest. Van tevoren heb ik met Saidou (Simon) contact gehad over het vaststellen van een vol programma over de dagen in Gambia. Dit omdat we twijfelden over het wel of niet boeken van een georganiseerde rondreis. Met Saidou hebben we een vergelijkbaar programma en route vastgesteld. Elke dag zijn we met Saidou op pad geweest. We hebben ontzettend veel excursies gedaan om zo een mooi totaalplaatje van Gambia te kunnen vormen. Zo hebben we de South Gambia village tour, Real Gambia experience, Makasuta Park, Roots James Island, Abuku Nature Park/Monkey Park en Noord-Senegal en Wild Life Fathala Park gedaan. Saidou heeft geprobeerd om alle dagen zodanig in te vullen dat we 'alles' van Gambia konden zien. De dagen waren voor ons super! De begeleiding kon niet beter. Elke dag opnieuw heeft Saidou gezorgd voor een optimaal programma! Naast een fijne gids zorgt Saidou ook voor gezelligheid en is hij erg behulpzaam. Het was een super vakantie en het is een aanrader om met Saidou op pad te gaan!

Groetjes Chantal

Anita, Anne-Fleur en Joyce

Wij hebben vorige week een geweldige vakantie gehad in Gambia!
De temperatuur was heerlijk, de reis en het verblijf zijn goedkoop, de mensen zijn heel vriendelijk en er is echt géén ebola.
Vooraf hadden we via internet contact gelegd met Simon en bij aankomst 3 excursies bij hem geboekt.
De 2-daagse Gambia real life experience kunnen wij echt aanraden als je een goede indruk wilt krijgen van Gambia.
Verder zijn we zijn naar de lokale markt in Serekunda geweest, hebben Afrikaanse kooklessen gevolgd bij zijn vrouw en zijn naar Makasutu geweest, alles zeer de moeite waard!
Kortom, we hebben genoten van zijn excursies en gezelschap en kunnen Simon bij iedereen aanbevelen!

Anita, Anne-Fleur en Joyce

Hans & Lizet

Wij zijn net weer terug van een kort verblijf in Gambia.
We hebben samen met Simon een ongelooflijk mooie tocht gemaakt naar een dorpje met African Art (Kubuneh).
Hij vindt altijd weer iets nieuws om het het ons naar de zin te maken.
We kwamen uit aan de mangroves bij Wunderland, waar we wat konden drinken.
Op dezelfde dag bezochten we "My Farm", een biologische tuin. Met wat een enthousiasme werken deze mensen hier aan (landbouw)-onderwijs, en handelen in zelfgeproduceerde artikelen etc.
Aji, de vrouw van Simon had voortreffelijk Gambiaans eten voor ons gekookt. Deze keer ook gebakken gekruide oesters met stokbrood. Heerlijk.
Bedankt Simon & Aji en tot de volgende keer.
Groetjes,

Pim en Roel

We zijn in oktober 2 weken in Gambia geweest. De dag na aankomst hadden we een afspraak met Saidou gepland. We hebben toen meteen 3 tours geboekt: Round trip, Makasutu en 2 day Georgetown. Saidou is een geweldige gids. Hij weet veel over zijn land en de cultuur, heeft humor en probeert het iedereen naar de zin te maken. Hij is ook totaal niet opdringerig. Samen met hem hebben we het echte Gambia gezien en dat is zeker aan te raden. Noot: in Gambia is geen sprake van Ebola! De bevolking heeft toeristen nodig om te kunnen leven! Saidou, thank you! And remember who's the real boss Winking haha

Best wishes, Pim and Roel

Mirjam Janssen

We zijn net terug uit Gambia (Gezin) en missen het nu al, het relaxte leven, de warmte, de vriendelijke mensen. En natuurlijk Simon, zonder hem hadden we het land nooit zo leren kennen zoals we dat nu hebben gedaan, als we terug gaan zullen we zeker weer bij Simon-Tours boeken, hij is ZEER betrouwbaar!!
We hebben de 2 daagse reis naar George-Town (Jan Jan Bureh) gedaan met een bootreis over de Gambia rivier, hier hebben we chimpansees en Nijlpaarden in het wild gezien, zo indrukwekkend! De dorpjes waar we een baal rijst hebben gebracht hadden we zonder Simon nooit gezien, je gaat echt terug in de tijd en waardeert weer wat je allemaal hebt hier in Nederland! Ook hebben we de Romantic Sunset cruise gedaan maar dan gecombineerd met een fishing trip, je vaart in de Mangroven, het is er zo mooi, daarna wordt de vis gegrild op de boot en na zonsondergang tijdens de terugreis kun je de vis eten.
We moeten STOPPEN met dit land te meiden i.v.m. Ebola.
Economisch is dit een ramp voor Gambia.
Er is Geen Ebola in Gambia, ook Senegal is Ebola vrij, tijdens alle Ebola uitbraken in Afrika , is er NOOIT Ebola geweest in Gambia!

Joyce and Stephanie

We were in Gambia for ten days and did 4 excursions with Simon. We saw the whole country and could not have been more satisfied as we were with Simon. Opposite of how Gambians normally are, Simon is very relaxed and not pushy at all, he really treats his customers as kings and queens. We felt very welcome and enjoyed every moment of our holiday. We would advise everyone to go there, even now because in the Gambia there is no such thing as Ebola and the local people really need tourists to come over. Next to that, Senegal is a great buffer to keep the disease outside of the country.

Thanks for your company, Simon! If we come back, we would definately book with you again!
Kind regards,
Joyce and Stephanie

Sander en Willemieke van Belzen

Wij hebben 2 hele leuke en indrukwekkende excursies gehad.
Wij hebben de 2-daagse excursie, real Gambia, gedaan en Makasutu.
De 2-daagse was erg indrukwekkend omdat we zoveel hebben gezien van het Gambiaanse leven. Makasutu weer heel wat anders maar ook zeker de moeite waard.
Simon kwam netjes zijn afspraken na en het verliep allemaal prima.
We hebben het heel gezellig met hem gehad.
Wij zouden het iedereen aanraden om het via Simon tours te boeken.

Koert en Zwanet

In april 14 dagen doorgebracht in Gambia.
Een ervaring om nooit meer te vergeten. Dit kwam o.a. tot stand door Simon-tours.
De excursie's welke wij met Simon-tours hebben geboekt ( vanuit Nederland), waren absoluut fantastisch!!!
Simon heeft veel aandacht voor zijn klanten, er waren momenten dat wij dachten wij zijn toch geen familie van Simon!! De excursie's zijn kleinschalig en goed voorbereid en vooral voorzien van heel veel informatie!!!
Zij hebben ook zeker oog voor de Locals, zodat je echt kennis maakt met het echte Gambia. Wat ons betreft een aanrader.
Wij komen zeker terug in Gambia, en zullen wederom excursie's boeken bij Simon-tours.
Simon, nogmaals bedankt dat je ons jouw land op deze wijze aan ons hebt laten zien.

Koert en Zwanet van der Veen

Wim, Eva & kids

Wij zijn eind december een week in The Gambia geweest en hebben vooraf per e-mail onze excursies met Simon geregeld.
Alles is volgens afspraak verlopen. Simon is een betrouwbare, punctuele, ervaren gids!
We zijn met hem naar het Fathalla parc in Senegal geweest en hebben een fantastische dag gehad. De Lion Walk is een aanrader!
Met een collega van Simon hebben we de boottocht naar James Island (roots tour) gemaakt. Deze gids stamt af van de familie van Kunta Kinte en weet deze trip door zijn verhalen nog indrukwekkender te maken.En ook deze excursie was uitstekend geregeld.
Wij kunnen Simon tours dus van harte aanbevelen!

Ron & Wilma van der Touw

We komen net terug van een week vakantie in Gambia, waar we 3 uiteenlopende excursies met Simon Tours hebben gedaan: Soutch Gambia and local village excursion, Northern Senegal wildlife, en Gambian cooking workshop.
Het was in 1 woord: geweldig!
Simon is betrouwbaar en zorgt - door de kleinschaligheid - voor een gemoedelijke en ontspannen sfeer, waarin hij je veel laat ontdekken over Gambia, haar bewoners en de (soms bijzondere) gebruiken...
Bovendien is zijn prijsstelling concurrend met de grote aanbieders.
Een absolute aanrader!
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver